Opći uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja internet stranice carniumbotanicals.hr, kojom upravlja tvrtka Bio Pak d.o.o., napisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini.


Informacije o vlasniku internet trgovine carniumbotanicals.hr

Tvrtka BIO PAK d.o.o., Savska loka 22, 4000 Kranj.

Matični broj: 8013616000

Porezni broj: SI 90897455

Tvrtka je upisana u sudski registar, SRG uložak 2017/27002.

TRR SI56 1010 0005 6106 735 (BANKA INTESA SAN PAOLO d.d.)

Obveznik PDV-a

e-pošta: info@carniumbotanicals.hr

Opći uvjeti poslovanja određuju odnos između kupca i prodavatelja te te vrijede za sve kupnje putem internet trgovine ili telefona. Sve odredbe su obvezujuće i vrijede do poništenja ili izmjene.

Zaprimanjem narudžbe potvrđujete da ste upoznati s cjelovitim tekstom ovdje navedenih općih uvjeta poslovanja te se s istima u potpunosti slažete. 

Dostupnost informacija

Ukoliko niste sigurni da opće uvjete razumijete ili imate bilo kakva dodatna pitanja, dužni smo Vam osigurati dostupnost do sljedećih informacija:

 

 • identitet tvrtke (ime i sjedište tvrtke, broj registra)
 • kontaktni podaci koji omogućuju komunikaciju s vlasnikom internet trgovine,
 • bitna svojstva proizvoda (opis, cijena, sastav, upotreba, napomene i upozorenja)
 • uvjeti, troškovi i mogući načini dostave proizvoda,
 • jasan i nedvosmislen prikaz cijena proizvoda (vidljivost poreza i troškova dostave)
 • načini plaćanja i dostave proizvoda
 • vremenska valjanost kupnje/ponude
 • uvjeti i rokovi za odustanak od kupnje/ugovora i svi povezani troškovi povrata proizvoda
 • jamstveni zahtjev i postupak reklamacije

 

Ponuda proizvoda, cijene i ažurnost informacija

Internet trgovina carniumbotanicals.hr nudi i prodaje organske te konvencionalne prehrambene i neprehrambene proizvode. Ponuda i cijene proizvoda u internet trgovini carniumbotanicals.hr mogu se često prilagođavati i mijenjati, prvenstveno zbog prirode internet prodaje. 

Ponuđač je dužan kupcu omogućiti kupnju prema ponuđenim uvjetima, a u slučaju da dođe  do promjena tijekom same obrade narudžbe, ponuđač nastoji pronaći najbolje rješenje za kupca. 

Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Samo proizvodi na akciji imaju ograničenu valjanost i te cijene vrijede samo do rasprodaje zaliha odnosno do navedenog datuma. Sve cijene izražene su u EUR i uključuju PDV. 

 

Unos korisničkog računa - registracija

Upotreba korisničkog računa nije uvjet za kupovinu, ali korisničkim računom korisnici mogu iskoristiti sljedeće pogodnosti i prednosti:

 • jednostavnije plaćanje
 • pohrana više adresa za dostavu
 • pregled povijesti narudžbi
 • praćenje narudžbi 
 • spremanje proizvoda na listu želja
 • posebne pogodnosti

Unos korisničkog računa je besplatan i bez obveze.

Svoj korisnički račun unosite u rubriku »Moj račun«, »Unos korisničkog računa«, koju možete pronaći na vrhu stranice s desne strane. Unesite potrebne podatke i potvrdite unos. Nakon potvrde unosa, dobit ćete potvrdu putem e-pošte. Prijavom u svoj profil možete mijenjati svoje podatke, pratiti povijest narudžbi i kreirati listu želja. 

 

Proces kupnje

Kupnja u internet trgovini carniumbotanicals.hr odvija se svaki dan u godini, 24 sata dnevno. 

Kupnja proizvoda moguća je za registrirane i neregistrirane korisnike koji proizvode na internet stranici mogu kupovati putem svoje košarice. Svi odabrani proizvodi, količine, cijene, mogući popusti, troškovi dostave i konačna ukupna vrijednost kupnje navedeni su u košarici. Na raspolaganju je i polje za unos koda za popust.

 • Odabrane proizvode dodajte u košaricu. U svakom trenutku možete mijenjati status svoje košarice (količina, ukloniti ili dodati proizvod). Navedeni su svi pripadajući popusti i troškovi dostave koji iznose 4 EUR za dostavu GLS dostavnom službom. Za kupnju iznad 40 EUR pokrivamo troškove dostave.  
 • Završite kupnju klikom na blagajnu
 • Odaberite adresu za dostavu i označite način dostave. 
 • Izaberite način plaćanja - plaćanje pouzećem ili predračunom. U ovom koraku provjerite točnost podataka primatelja računa te unesite eventualne popuste. 
 • Završite kupnju pregledom narudžbe i klikom na gumb “Pošalji narudžbu” na kraju sažetka kupnje. 
 • Vaša će narudžba biti izvršena u najkraćem mogućem roku. 

 

Realizacija narudžbe

 1. Prihvaćanje narudžbe Nakon predaje narudžbe, kupac putem e-pošte dobiva obavijest da je narudžba prihvaćena. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu i pošalje kupcu e-poštu s naslovom “Potvrda narudžbe”. Od tog trenutka svi uvjeti kupnje postaju obvezujući za ponuđača i kupca.
 2. Potvrda narudžbe Ukoliko kupac ne otkaže narudžbu, narudžba kreće u daljnju obradu. Ponuđač može kontaktirati kupca zbog provjere podataka ili osiguranja točnosti dostave i isporuke.
 3. Otprema proizvoda Ponuđač u dogovorenom roku proizvod priprema i šalje te o tome obavještava kupca e-poštom, u kojem također obavještava kupca o politici povrata proizvoda, kašnjenja isporuke te gdje se obratiti u slučaju reklamacije.

Narudžba je temelj za izdavanje računa koji je ujedno i ugovor između kupca i ponuđača. Svi ugovori pohranjeni su u sjedištu tvrtke i dostupni kupcu na uvid. 

 

Pretraga

Olakšali smo vam pretraživanje u našoj internet trgovini carniumbotanicals.hr pomoću tražilice koja se nalazi na vrhu stranice. Za jednostavnu pretragu unesite ključnu riječ (naziv, svojstva) proizvoda koje želite pretražiti.

 

Načini plaćanja.

Naručene prozvode moguće je platiti:

 1. Pouzećem: kupac može platiti naručene proizvode prilikom isporuke odnosno preuzimanja narudžbe. Plaćanje je moguće samo u gotovini. Bez obzira na vrijednost pošiljke, kupac mora biti osobno prisutan prilikom preuzimanja. U slučaju plaćanja pouzećem, zbog dodatne provizije koju naplaćuju dostavne službe, naplaćuje se paušalni iznos od 1,06 EUR.
 2. Po predračunu: kupac prima predračun poštom ili e-poštom, na adresu navedenu u narudžbi. Nakon što je predračun plaćen, pošiljka će biti otpremljena u roku od 1 - 2 dana i stići u dogovorenom roku. U slučaju odabira plaćanja po predračunu, kupac iznos može uplatiti na broj računa SI56 1010 0005 4864 456. Pozivni broj je broj narudžbe.

 

 1. PayPal-om na račun tvrtke BIO PAK pakirnica d.o.o.

 

Do konačne isplate, proizvodi su u vlasništvu tvrtke BIO PAK pakirnica d.o.o.

 

Pakiranje i dostava.

Trošak pakiranja i dostave jednog paketa na adresu u Hrvatskoj iznosi 4 EUR, osim za proizvode kod kojih je trošak dostave posebno naveden. Za narudžbe ukupne vrijednosti veće od 40 EUR, troškove dostave snosi ponuđač.

GLS dostavlja naručenu robu od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati. Ako u to vrijeme niste kod kuće, preporučujemo da navedete adresu za dostavu na kojoj ste dostupni prilikom isporuke.

Ukoliko kupac nije dostupan u trenutku pokušaja dostave, GLS dostavna služba ostavit će pismenu obavijest o vremenu i mjestu preuzimanja pošiljke. U slučaju da kupac, unatoč pisanoj obavijesti dostavne službe na mjestu preuzimanja, narudžbu ne preuzme, prilikom ponovne narudžbe će u cijelosti snositi troškove dostave. Troškovi ponovnog slanja naplaćuju se na dan otpreme te obračunavaju prema važećem cjeniku GLS dostavne službe, s minimalnim iznosom poštarine od 5,00 EUR (s PDV-om).

 

Narudžba se isporučuje iz našeg skladišta svaki radni dan u 14:00 sati.

 

Pravo potrošača na odustanak od ugovora.

Kod ugovora na daljinu, potrošač ima pravo u roku od 14 dana nedvojbeno obavijestiti tvrtku e-poštom (info@carniumbotanicals.hr) ili nekim drugim komunikacijskim kanalom da odustaje od ugovora, bez davanja razloga za svoju odluku.

Potrošač mora proizvode vratiti poduzeću najkasnije u roku od 14 dana od obavijesti o odustanku od narudžbe. Potrošač proizvode vraća na adresu: BIO PAK pakirnica d.o.o., Savska loka 22, 400 Kranj. Jedini trošak koji tereti potrošača u vezi s otkazivanjem narudžbe je izravni trošak povrata narudžbe.

Potrošač je dužan vratiti proizvod prodavatelju neoštećen i u istoj količini, osim ako je proizvod uništen, oštećen, izgubljen ili mu se količina smanjila bez krivnje potrošača.

 

Pravo odustanka od izvršenja narudžbe.

Zadržavamo pravo do iznimno (djelomičnog) odustanka od izvršenja narudžbe u slučajevima kada naručeni proizvodi nisu na zalihi, ukoliko utvrdimo povećani rizik plaćanja kupca, ukoliko narudžba nije ispunjena u skladu s općim uvjetima ili ako je došlo do očite pogreške u cjeniku. U svim ovakvim i sličnim slučajevima odmah ćemo Vas e-poštom obavijestiti o mogućem odustanku od ugovora.

 

Odgovornost za materijalne pogreške.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke koje je stvar imala u trenutku kada je rizik prešao na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato ili ne. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon što je rizik prešao na kupca, ako su oni posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj je dužan robu predati potrošaču u skladu s ugovorom i odgovara za materijalne nedostatke koji se pokažu u roku od dvije godine od primitka robe, odnosno do isteka roka valjanosti.

Odgovornost - općenito:

Za komplikacije i probleme koji bi nastali eventualnim nepropisnim korištenjem roba/usluga, tvrtka Bio pak d.o.o. ne odgovara.

 

Ocjene, mišljenja i preporuke.

Mišljenja, ocjene i preporuke kupaca dio su funkcionalnosti internetske trgovine i namijenjene su zajednici svih korisnika.

Ponuđač Eko Škrnicl svakom korisniku internet trgovine omogućuje pisanje mišljenja, a ponuđač ih pregledava prije konačne objave. Ponuditelj neće objavljivati ​​mišljenja ili priloge koji su na bilo koji način uvredljivi, neprimjereni ili koji, po mišljenju davatelja, ne donose korist drugim korisnicima i posjetiteljima.

Slanjem mišljenja ili komentara korisnik se izričito slaže s uvjetima korištenja mišljenja ili komentara te dopušta ponuđaču objavu dijela ili cijelog teksta u svim elektroničkim i drugim medijima. Pružatelj ima pravo koristiti sadržaj mišljenja ili komentara neograničeno vrijeme i za bilo koju svrhu koja je u njegovom poslovnom interesu, uključujući objavu u oglasima ili drugim marketinškim komunikacijama. Autor mišljenja ujedno izjavljuje i jamči da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava na pisana mišljenja i komentare te da ta prava nisu isključivo i neograničeno prenesena na tvrtku BIO PAK pakirnica d.o.o.

Prilikom povrata narudžbe potrošač šalje i račun za proizvode te osobne podatke i transakcijski račun na koji želi primiti vraćenu uplatu. Povrat vršimo u roku od 30 dana od primitka obavijesti o odustanku od ugovora.

U slučaju odustanka od ugovora, kod kojeg je korišten promotivni kod ili kod za popust, ta sredstva se smatraju popustom i ne vraćaju se korisniku. Na transakcijski račun korisnika vraća se samo uplaćeni iznos, a korisniku se vraća i promotivni kod u obliku novog koda. U slučaju odustanka od ugovora, poklon bon se smatra sredstvom plaćanja i vraća se korisniku kao poklon bon.

 

Zaštita podataka.

Osobni podaci korisnika eko-skrnicl.si trgovine pohranjuju se i s njima postupa sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Sve osobne podatke čuvamo u tajnosti i ne prosljeđujemo ih trećim stranama bez vašeg prethodnog pismenog pristanka. Sklapanjem kupoprodajnog ugovora pristajete da vaše podatke pohranjujemo i koristimo u arhivske, statističke i svrhe izravnog marketinga. U bilo kojem trenutku možete pisanim putem zatražiti da privremeno ili trajno prestanemo koristiti vaše podatke za slanje novosti o ponudi i drugih reklamnih poruka.

Ova web stranica sadrži i poveznice na druge web stranice pravnih i fizičkih osoba, za koje ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, dizajn i ažuriranje tih stranica, kao ni za njihovu eventualnu politiku prema posjetiteljima web stranica.

Svi tekstovi, slike, grafike, animacije i drugi dokumenti sadržani na web stranicama podliježu autorskom pravu ili drugom obliku zaštite intelektualnog vlasništva u zakonom dopuštenom okviru. Sadržaj web stranice ne smije se kopirati, prepravljati, mijenjati ili reproducirati na bilo koji drugi način, osim uz našu pismenu suglasnost.

 

PRIGOVORI I SPOROVI.

Tvrtka BIO PAK Pakirnica d.o.o. (pružatelj) poštuje važeće zakone o zaštiti potrošača. Ponuditelj se svim silama trudi ispuniti svoju dužnost uspostave učinkovitog sustava rješavanja prigovora. Prigovor se podnosi putem e-mail adrese info@eko-skrnicl.si ili pisanim putem na adresu ponuđača na adrese prikazane na web stranicama ponuđača. Žalbeni postupak je povjerljiv. Stoga pružatelj čini sve kako bi se eventualni sporovi riješili mirnim putem odn izvansudskom nagodbom, a ukoliko to ne bude moguće, sporove će rješavati nadležni sud u Kranju.

 

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA.

Sukladno zakonskoj regulativi koja proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22/EZ, BIOPAK Pakirnica d.o.o. ne priznaje niti jednog pružatelja usluga izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova nadležnim za rješavanje potrošačkog spora koji potrošač može pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova. Pravna poveznica na platformu za online rješavanje potrošačkih sporova: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL Za dodatnu pomoć možete se obratiti Nacionalna kontaktna točka – Slovenija. Informacije se nalaze na poveznici: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.complaints.odrList

 

IZJAVA O PREHRAMBENIM I ZDRAVSTVENIM TVRDNJAMA U OPISU PROIZVODA.

Sve informacije na stranicama internetske trgovine eko-skrnicl.si isključivo su informativnog karaktera i ni na koji način nisu zamjena za savjete liječnika ili medicinskog osoblja, niti mogu biti zamjena za odgovarajuću medicinsku pomoć, budući da to ne priznaje medicinska vlast.

Proizvodi i tvrdnje o pojedinim proizvodima u internetskoj trgovini eko-skrnicl.si nisu ocijenjeni od nadležnih državnih institucija i nisu namijenjeni za liječenje ili prevenciju bolesti. Tekstualni opisi pojedinačnih proizvoda su samo informativni i nisu odobreni od strane Europskog instituta za sigurnost hrane (EFSA).

Ako uzimate bilo kakve lijekove i druge dodatke prehrani, posavjetujte se s liječnikom prije nego što samo njih kombinirate sa superhranom.

 

Odredbe koje klijent mora uključiti u svoju politiku privatnosti / politiku zaštite osobnih podataka

 

Kontrolor koristi uslugu Cartfox za slanje elektroničkih poruka pojedincima (SMS, poruke u aplikacijama za instant poruke, e-mailovi). Politika privatnosti Cartfoxa i podaci o pružatelju Cartfoxa dostupni su ovdje. Administrator upravlja osobnim podacima zajedno s pružateljem Cartfox.